Yksinkertaisesti aurinkoa

Kaksi hieman nahistunutta luomuappelsiinia keittiön pöydällä puhuivat minulle.
Eivät kuulemma halunneet bioastiaan. Toivoivat, että teen heistä  keveän ja nopean jälkkärin.
Koska minäkään en tykkää ruuan heittämisestä pois, otin terävän veitsen, kuorin toisesta appelsiinista reippain ottein kuoret ja kaiken karvaan valkoisen kalvon hedelmälihan ympäriltä. Viipaloin hedelmän niin siististi kuin osasin. Toisen appelsiinin pusersin tyhjäksi ja siitä tulikin mukavasti reilu desilitra makeaa mehua.  Jos muuten haluat kovasta appelsiinista tai sitruunasta mahdollisimman paljon mehua irti, niin pyörittele sitä jalan alla lattialla. Näin minä tein. Toimii.

Laitoin mehun kattilaan kevyesti kiehumaan yhdessä vaniljatangon, tähtianiksen, muutaman kokonaisen neilikan ja muutaman kardemummasiemenen kera. Sitten musersin joukkoon hyppysellisen kultaista sahramia, jota olen tuonut joltakin matkaltani. Raastoin joukkoon puserretun appelsiinin kuorta ja lisäsin vielä 2 tl kookossokeria. Se kuori olisi kyllä kannattanut raastaa ennen mehun puristamista - olisi ollut paljon helpompaa. Muutaman minuutin jälkeen kaadoin tuoksuvan ja kookossokerista vähän paksuuntuneen mehun appelsiiniviipaleiden päälle. Annoin jäähtyä ja tarjosin sitten ystävälleni. Oli yksinkertaisesti hyvää.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös aikaisemmat ruokapostaukseni. Niitä löydät osiosta Söin tänään. Tässä muutama linkki herkkuihin.

Marika Borg

4 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan ja aurinkoisen oloinen annos :)

    VastaaPoista
  2. Hauska vinkki tuo appelsiinin pehmitys jaloilla :) Niin ja siitähän tykkää myös jalkapohjat :)
    Annikki

    VastaaPoista
  3. Sanos muuta! Toimii myös sitruunoille. Iloisin terveisin, Marika

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.