TEE TESTI!

Toissapäiväinen blogini VALONHEITIN SISÄÄNPÄIN on saanut poikkeuksellisen paljon kiinnostusta osakseen ja sehän ilahdutti minua kovasti. Kaunis kiitos kannustavista kommenteistanne!
Koska osa ei saanut/löytänyt linkkiä Enneagrammi-nettitestiimme, laitan sen tämän jutun loppuun uudelleen.

Testin tekemiseen ei mene kuin muutama minuutti, mutta suosittelen että pysähdyt rauhassa miettimään eri vaihtoehtoja. Tämä ei ole mikään leikkisä ' kuka olit edellisessä elämässäsi'-tyylinen facebook-testi. Olemme Viivi Pentikäisen kanssa rakentaneet sitä pitkän ajan ja aineisto perustuu satojen kurssilaistemme haastatteluun ja vuosikymmenten kokemukseen aiheesta. Testi voi vaikuttaa heppoiselta, mutta vakuutan, että sitä se ei ole. Joskus monimutkainen ei ole sama kuin hyvä ja tarkka.

Testissä olevat sanat on tehty mahdollisimman erottelukykyisiksi ja siksi ne eivät aina välttämättä sovi juuri sinulle. Mutta luotan siihen, että hetken itsetutkiskelun jälkeen pystyt aina päättämään, mitä olet enemmän ja mitä vähemmän kuin jotain verrokki-ominaisuutta. Ja jos et vilpittömästi tiedä jotain itsestäsi, se ei ole mikään heikkous. Kysy ihmeessä joltakin mukavalta lähimmäiseltäsi mitä mieltä hän on asiasta. Kiukkuinen puoliso tai murrosikäinen lapsi eivät ehkä ole kaikken suositeltavimpia neuvonpidon kohteita.

Mutta miksi ihmeessä haluaisin lokeroida meitä  stereotyypeiksi? No juuri sitä en halua, että teemme. Enneagrammin tehtävä on nimenomaisesti herättää tajuamaan, että me arvioimme laput silmillämme  toisiamme pelkästään perustuen omaan kapeaan näkökulmaamme. Enneagrammi vapauttaa näkemään kuka todella olemme kaavamaisen käytöksemme alla. Enneagrammi ei ole se kuka me olemme vaan se, kuka luulemme olevamme. Siinä on vissi ero.

Eri persoonallisuustyyppien kuvat ovat ymmärrettävästi osin karrikoituja ja liioiteltuja. Silti ne kertovat eri tyypeistä jotain olennaista symbolien, asentojen ja värien avulla. Sukupuolet vaihtelevat mutta toki kaikissa tyypeissä löytyy sekä miehiä että naisia. Meillä oli hauskaa näiden kuvien suunnittelussa sillä saimme apua kymmeniltä eri tyyppien edustajilta. Heillä oli lopullinen päätösvalta oman tyyppinsä kuvasta.

                           TÄÄLLÄ TEET ENNEAGRAMMI - PERSOONALLISUUSTESTIN

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.