Pähkinäinen herkkulevite


Tätä täyteläisen pehmeää ja silti kirpeän raikasta tahnaa voi tarjota dippikastikkeena kasviksille, laittaa täytteeksi vaikkapa riisipaperirulliin yhdessä salaatin ja porkkanasuikaleitten kanssa sekä tietenkin lapata suoraan lusikalla suuhun. Tai sitten tehdä se, mitä yleensä teen eli laittaa tahnaa oikein reilusti tattarikeksin päälle. Ei tule ikävä juustoa. Eikä edes ruisleipää. Tai no, ehkä vähän.

Paahdettu cashew-levite

Tarvitset
2 dl cashewpähkinöitä, mieluiten luomuna
1/2 luomusitruunan mehu ja 1/2 tl raastettua kuorta
1 rkl kookosöljyä
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
ripaus merisuolaa

Liota pähkinöitä vedessä mieluiten ainakin tunnin verran. Pähkinät pehmenevät mukavasti ja saat ne jauhettua helpommin. Huuhtele ja valuta pähkinät. 
Sulata pannulla kookosöljy. Paahda pähkinöitä kevyesti sekoittaen ja sen verran, että ne saavat vähän väriä mutta varo, etteivät ne pääse palamaan. 
Laita monitoimikoneeseen sitruunan mehu, raastettu kuori, ripaus jeeraa ja suolaa sekä pähkinät. Sekoita hienoksi tahnaksi ja maista. Lisää mausteita ja suolaa tarpeen mukaan. Ellei tahna muodostu helposti, voit lisätä pienen lorauksen vettä.

Cashew-levite säilyy pakasterasiassa tai lasipurkissa viikon verran. 

Levitteen kanssa maistuu silputtu ruoho- tai kevätsipuli.

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.