Ihmeen ihana meditaatio

"Onko se jo valmis?" Tätä minulta on kyselty muutaman viikon ajan. Olen nimittäin puuhaillut ahkerasti itselleni äärettömän tärkeän projektin kanssa. Nyt voin huojentuneena sanoa, että kyllä, nyt se on valmis! Tein sinulle ja mahdollisimman monelle meistä parinkymmenen minuutin hiljentymisharjotuksen. Kyse on omasta versiostani maailman ehkäpä tunnetuimmasta harjoituksesta, jota kutsutaan Metta-meditaatioksi (Loving Kindness Meditation).
Suomeksi sisälläni soi kauniisti nimi Rakastavan ystävällisyyden meditaatio.

Suurkiitos tästä meditaatiosta kuuluu tyttärelleni Viivi Pentikäiselle (jonka kädet muuten ovat kuvassa!). Viivi on painostanut minua vuoden tekemään tämän äänitteen. Hän jaksoi hioa sitä kanssani silloinkin, kun itse jo hyydyin. Lisäksi Viivi jaksoi kuunnella monia eri versioita, aina tosin onnellisen näköisenä sohvalla makoillen. Viivi on itse kokenut Rakastavan ystävällisyyden meditaation voiman ja siksi hän haluaa, että se leviää mahdollisimman laajaan käyttöön. 

KUUNTELE JA LATAA TÄSTÄ ITSELLESI MEDITAATIO

Toivon syvästi, että vaikka sinulla olisi kuinka kiire ja juuri siksi(!), ehtisit kuunnella tätä äänitettäni ja nauttia sen lähes käsittämättömän hyvää tekevistä vaikutuksista. Parikymmenminuttinen nautinnollinen hiljentyminen antaa taatusti enemmän takaisin kuin siihen käytetty aika. Sen voi liioittelematta sanoa muuttavan meidät onnellisemmaksi. Olen varma, että olemme miellyttävämpää seuraa sekä itsellemme että kaikille lähimmäisillemme juuri sinä vuodenaikana, jolloin se kannattaa ihan erityisen paljon!

Metta- meditaatio/ hiljentymisharjoitus on erityisen kiinnostava, sillä sitä on tutkittu paljon.
Tulokset ovat suorastaan ylitsepursuvan myönteisiä. Rakastavan ystävällisyyden  meditaatio näyttäisi olevan poikkeuksellisen hyödyllinen hiljentymisen muoto - kenties kaikkein paras. Itselleni se on suorastaan pyhä ja rakastan syvästi sen antamaa hyvää oloa ja seesteisyyttä.
En keksi parempaa tapaa käyttää 20 minuuttia päivittäisesta 1440 minuutin varastostamme.

Mettameditaatio lisää tutkitusti hyvinvointia, onnellisuutta ja kehon terveyttä. Se parantaa ihmissuhteita ja korjaa jopa fyysisiä vaivoja kuten migreeniä ja kroonista kipua. Vanheneminen hidastuu ja masennusoireet lieventyvät. Myönteisyys kasvaa ponnistelematta ja stressi helpottuu merkittävästi. Se vähentää itsekriittisyyttä ja lisää yhteenkuuluvuuden tuntua. Siitä tulee ihmeen hyvä olo. Sekin on jo riittävän pätevä syy pötkötellä sohvalla 20 minuuttia, vai mitä?

                   TÄSTÄ LINKISTÄ PÄÄSET LATAAMAAN ITSELLESI MEDITAATION
                                         

Rakastavan ystävällisyyden meditaatio vaikuttaa jo pieninä annoksina eli saat hyvän olon vaikka et ehtisi kuunnella meditaatiota kuin silloin tällöin. Mutta myönteiset vaikutukset kasaantuvat ja kasvavat, kun annat itsesesi tämän hiljentymisajan mahdollisimman usein ja säännöllisesti.
Se tasapainottaa ja korjaa niin mielen, sydämen kuin kehon häiriöitä. Tässä vain pääasialliset 'makupalat'. Lista on pitkä ja vaikuttava. Ei hullumpi yleislääke, vai mitä?

Äänityksen päätin tehdä kotona, ihan omilla pikku laitteillani. En olisi ehtinyt äänitysstudioon ennen joulua ja halusin tämän sinulle juuri ennen suurinta juhlahässäkkää.  'Kotikutoisuus' varmaankin kuuluu äänitteestä, mutta kaikkein eniten haluavan siitä välittyvän sen suunnattoman lämmön, jota tunnen sinua ja teitä kaikkia kohtaan. Olen äärettömän kiitollinen siitä ajatuksesta, että tuhannet ja tuhannet tulevat kuuntelemaan tätä meditaatiota ja sitä kautta voimaan paremmin.

Halusin myös tehdä äänitteestäni ilmaisen, koska toivon mahdollisimman monen teistä levittävän sitä eteenpäin. Uskon sydämeni pohjasta, että Rakastavan ystävällisyyden meditaatio 
lisää aitoa jaksamista. Se voi vähentää valtavaa ja surullista masennuslääkkeiden käyttöä maassamme. Hyvä lisää hyvää ja toisistamme välittäminen eheyttää meitä kaikkia. Kiitos avustasi!

Koska oletan, että ainakin osaa teistä arvoisista lukijoistani saattaa kiinnostaa aiheesta tehdyt tutkimukset, laitan tähän kaksi linkkiä, josta löydät lisätiedon aarrearkun ja toisenkin!

LUE LISÄÄ METTAMEDITAATION HYÖDYISTÄ!

TIIVISTETTY KATSAUS AIHEESTA TEHTYIHIN TUTKIMUKSIIN

Tee rauha itsesi, rakkaittesi ja kaikkien planeettamme asukkaiden kanssa.
Maailmanrauha alkaa kotoa.

Toivotan sinulle ja rakkaillesi oikein sydämellistä, seesteistä ja rakkauden täyttämään loppuvuotta. Tuokoon ensi vuosi sinulle niitä kokemuksia, jotka saavat sielusi laulamaan!

Lämmöllä, Marika
NAUTI HILJENTYMISHETKESTÄ KANSSANI, KIITOS!
                                

Marika Borg

4 kommenttia:

 1. Jo monta unetonta yötä takana... sitten silmiini sattui tämä Marikan viesti Rakastavan ystävällisyyden meditaatiosta. Ajattelin kokeilla. Ensimmäinen kuuntelukerta illalla ja yllätys - nukuin koko seuraavan yön. Seuraavana iltana kuuntelin uudelleen ja sama juttu - sain unen päästä kiinni heti ja nukuin aamuun asti. Kolmas ilta - nukahdin jo sohvalle kesken meditaation ja heräsin vasta loppumetreillä. Siirryin äkkiä sänkyyn ja jo kolmas peräkkäinen hyvin nukuttu yö. JIPIIII! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan - vaikka sinulla ei edes olisi nukkumis-/nukahtamisongelmaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marika iiiiiihanasta meditaatiosta! -Maaria

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että päätit julkaista maksuttoman meditaation - on hienoa, että se on kaikkien saatavilla. <3

  VastaaPoista
 4. Meditaatiossa kiitetään paljon. Onko tarkoitus kiittää itseään harjoitusten välissä? Vai kiitetäänkö henkilöitä, jolle toivoo hyvää ja jos kiitetään, niin mistä kiitetään?

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.