Kun ei huvita, on nälka ja kiire.


Viikonloppuna sain yliannostuksen ruuanlaittoa. Ihanaa ja hauskaa voi joskus olla hetkellisesti liikaa. Toivun onneksi pian. Mutta tänään puolen päivän maissa, kun nälkä muistutti itsestään, tuijotin jääkaappiin tyhjin silmin. Ei tehnyt mieli ruveta kurpitsaa kuorimaan. Ei yhtikäs huvittanut kesäkurpitsan pilkkominen. Purjo näytti todella vaivalloiselta tapaukselta ja jopa rakas riisikeittimeni sai minulta tympeän katseen. Huhuu. Missä on terveellinen valmisruoka?

Mutta ei hätää. Olen varautunut näihin Ei Todellakaan Huvita -hetkiin. Jääkaapista löytyy lähes aina avocadoa ja hapankaalia (nyt hapatettua luomupunajuurta). Luomumajoneesia en päästä loppumaan. Pakkasessa on gluteenitonta rieskaa 'hätätilanteita' varten.
Näin syntyi tämän päivän pikalounas, ehkäpä noin kolmessa minuutissa. Ja saanen taas sanoa, että ihan hulvattoman hyvää oli ja mieli ja masu kiittivät.

1. Otin rieskan pakastimesta ja laitoin sulamaan kuumenevalle paistinpannulle. 
2. Halkaisin ja viipaloin avocadon suoraan lautaselle. 
3. Kaadoin rasiallisen hapanpunajuurta viereen. 
4. Käänsin rieskan toisen puolen lämpiämään. 
5. Laitoin 1 rkl majoneesia punajuuren päälle ja otin suloisen lämpimän rieskan lautaselle. 

Meinasin syödä koko homman, mutta muistin teidät. Nousin ylös, ripottelin koristeeksi vähän sitruunamelissaa, joka oli ainoa viikonlopun yli jääkaapissa elänyt yrtti. Kuvasin annoksen nälästä vapisevin käsin. Ole hyvä! Toivottavasti sinäkin innostut antamaan itsellesi lahjan; varaudu 
Ei Todellakaan Huvita Tehdä Terveellistä Kasvisruokaa -hetkiin.

Helppo + nopea = terveellinen. Kyllä! Hapankaalia, hapanpunajuurta ja hapanporkkanaa saa luomuna monista elintarvikeliikkeistä. Ne ovat hyvin sulavaa kasvisruokaa, jota voi myös hellästi lämmittää pannulla pienessä määrässä öljyä. Näin maku pehmenee ja hapan maku vähenee. Hapantuotteet tekevät suolistolle hyvää ja ovat loistavaa pikaruokaa. 

Marika Borg

1 kommentti:

  1. Juuri par aikaa sellaisen kourissa ja tästä inspiroituneena sain nopeasti tuunattua itselleni syötävää niin etten ole nälkä kiukkuisena liikkeellä..

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.