Raakakakkua ja vaihtokauppoja, jee!

No, en todellakaan ole tehnyt tätä itse.  Mutta syönyt olen ja toooosi herkulliseksi todennut. Jaan ohjeen kanssasi useammasta syystä; että uskoisit, että syön muutakin kuin kurpitsaa ja lehtikaalia. Uudenvuoden kunniaksi. Ja siinä toivossa, että levität hyvää eli väsäät tämän taivaallisen ja terveellisen luomuksen ja jaat sen kaltaisteni ihmisten kanssa, jotka eivät saisi tällaista aikaiseksi. Ikinä. Sillä ehkäpä juuri sinä olet sellainen ihanuus ja ihmeidentekijä kuin Laura -ystäväni, jolla on myös raakakakkuharrastuksen lisäksi kaksoset, koiranpentu, työ ja ties mitä.

Laura tykkää tehdä raakakakkuja. Minä kasvismössöjä. Laura on ihan onnessaan, kun saa pakasterasiallisen kesäkurpitsa-purjopataa. Minä taas olen haltioissani kakusta, jonka maku kelpaisi keisarille.  Vaihtotalous on loistojuttu ja ehdottomasti kehittämisen arvoinen tapa meille kiireisille, väsyneille ja osaamattomille nykyihmisille. Yksi lapioi pihalta lumet, toinen hakee lapset tarhasta tai tanssitunnilta. Joku tykkää väsätä keittoa kattilakaupalla, mutta kirjanpitö ei niinkään innosta. Jälleen kerran voisi pieni vaihtokauppa onnistua. Siihen tarvitaan vain vähän harjoittelua. Ja uudenlaista, raikasta ajattelua. Eikä aika ole suinkaan se suurin este. Ehdimme ihan mitä vain, jos oikein jotain haluamme ja tekeminen on meille mieluisaa.




Näin syntyy Lauran lahjakakku ja hänen omien sanojensa mukaan tuossa tuokiossa...

Kakkupohja
1dl manteleita
1dl kookosrouhetta
4 kivetöntä taatelia
1rkl kookosöljyä
 ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset  tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Levitä taikina mieluiten irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja laita hetkeksi pakastimeen kovettumaan.
Täyte
 2,5 dl cashewpähkinöitä (kannattaa liottaa yön yli tai ainakin tunnin verran)
1dl kookossokeria 
1dl vettä 
1dl raakakaakaovoita 
1/5dl raakakaakaojauhetta 

Sulata vesihauteessa raakakaakaovoi. Jauha ainekset tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte pohjan päälle ja anna tasaantua joko pakastimessa tai jääkapissa. Voit koristella kakun haluamillasi pähkinöillä tai marjoilla. Kuvassa on käytetty saksanpähkinöitä. Vadelmat näyttäisivät varmaan myös hyviltä.

Kaikkia tarvittavia aineita saat parhaiten hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista. Ja jos siellä ei ole jotain, pyydä kauppiasta tilaamaan. 

Marika Borg

1 kommentti:

  1. Sorry, että teksti on mennyt tuollaiseksi pötköksi ja kuvat pieniksi. Ei aavistustakaan miksi. Yritän parannella!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.