Aamiainen illalla?

Se on niin herkullista, että odotan sitä jo illalla. Ja teen sen myös lähes valmiiksi jo illalla. Siis aamiaiseni. Säälittävää? Ehkä vähän. Mutta näin takaan, että jokainen arki-aamuni alkaa hyvissä merkeissä. Tosin joskus syön puuroni vasta klo 10-11 maissa, jos innostun lenkittämään Valo-koiraani ja joogaamaan ihan kahvin voimalla. Sitten vasta odotankin sen nauttimista!

Kuten kuvasta näkyy, eivät ainekset ole mitään ihmeellisiä. Mutta jostain syystä maku on ainakin minun mielestäni todella täyteläinen ja hyvä. Viherjauhoa puuroon? Ehdottomasti. Se tekee puurosta ihan järkyttävän väristä, eikä suoraan sanoen tee maulle ihmeitä. Mutta se niin kannattaa sinne laittaa. Olen laskenut, että päivittäisestä viherjauhosta tulee vuoden mittaan valtava kasa hyvyyttä keholleni. Ja onneksi kookossokeri pehmentää makua mukavasti. Erilaisia viherjauheita on luontaistuotekaupoissa ja nykyisin monissa marketeissakin useita laatuja. Kaikki antavat arvokasta lisäravintoa viherniukkaan ruokavalioomme.
Nyt sitten jään odottelemaan teidän kantojanne. Mitä tykkäätte?

Marikan talvinen voimapuuro 
Tästä annoksesta riittää yhdelle isoruokaiselle ( minulle) tai kahdelle kohtuuden ystävälle!

4 rkl isoja kaurahiutaleita
1 omena tai 1 dl omenasosetta
2 kuivattua viikunaa
2 kuivattua taatelia
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl viherjauhoa
2 tl kookossokeria
1 tl kardemummajauhoa


Illalla: Liotan kaurahiutaleet yön yli vedessä. Isot Pirkka Luomu-kaurahiutaleet ovat mukavan rouheita.  Laitan huuhdotut viikunat ja taatelit joukkoon pehmiämään. Liotan eri kupissa auringonkukan siemenet, sillä ne ovat usein yllättävän likaisia. Kuten olet varmaan jo huomannut, käytän aina kun mahdollista, luomua.

Aamulla: Laitan kattilan pohjalle kookosöljyn, annan hetken sulaa ja lisään joukkoon lionneet kaurahiutaleet, viikunat, taatelit ja raastetun omenan. Joskus käytän valmista omenasosetta.  Puuron ei tarvitse kuin kiehahtaa muutama minuutti ja se on valmista. Huuhdon sillä aikaa pehmenneet ja paremmin sulavat siemenet ja ripottelen ne puuron pinnalle. Sekoitan joukkoon kookossokerin ja viherjauheen. Jos minulla on pitkä odotus lounaaseen tai liikun paljon aamupäivällä, lisään puurooni 1 rkl riisi-tai hamppuproteiinia. Nälkä pysyy todella tehokkaasti loitolla.

Näin syön talviaamuisin.  Kesä onkin sitten toinen juttu.Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.