Superpesto - uusi avocadopasta?

Miten käyttää terveyttä uhkuvaa lehtikaalia niin, että se maistuu muillekin kuin meille vihersuille? Minne laittaa viherjauhoa, tuota ruohoista kultaa? Mitä terveellistä voi levittää leivälle niin, että unohtaa kermajuuston? Tai laittaa pastaan, josta tulee hyvä olo?  Tässä herkullinen vastaus näihin kysymyksiin. Uskallan väittää, että superpesto + pasta on sen verran upea yhdistelmä, että se vetää vertoja kuuluisalle avocadopastalle, joka on tosi hyvää mutta tosi suolaista ja tosi rasvaista. Tämä superpestopasta on tosi herkullista JA  terveellistä. Ei hullumpi yhdistelmä, vai mitä?

Epäterveellisistä aineksista on helppoa tehdä herkkuja, jotka maistuvat kaikille. Mielestäni on kuitenkin paljon kiinnostavampaa ja haastavampaa kehitellä reseptejä, jotka hemmottelevat kielen lisäksi mieltä ja kehoa. Superpestoa voisi kutsua aidoksi detox-ruuaksi, jos korvaat sillä juuston ja makkaran leivän päältä vaikkapa viikoksi. Tätä pestoa haluaa laittaa myös riisikekseille ja vaikkapa munakkaan vierelle. Lisää puhdistavia ja herkullisia ruoka-ehdotuksia saat detox -illassani 17.3. klo 18.

                              
                                  MUITA LOISTAVIA KEINOJA VIRKISTYÄ KUULET 17.3.

Muistan, kuinka lapsena ihailin, kun äitini loihti kurkuista kiekuroita. Tänään tein kurkkukiehkuran aivan automaattisesti ja suunnittelematta. Hymyilin itsekseni; äiti varmaan hymyilee tyytyväisenä jossain pilven reunalla.

Viherjauho pestossa tekee siitä todellisen voimaruuan.


SUPERPESTO 

Tähän pestoon laitoin seuraavia aineita suurinpiirtein oheisia määriä. Käytä luomua aina kun voit.
Valmista pestoa syntyi noin 3 desilitraa. Pesto säilyy jääkaapissa useita päiviä.

200 g pussi lehtikaalia tai 2 ruukullista lehtikaalia
1 avocado
1 dl cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä (liota mielellään yön yli)
2-3 valkosipulin kynttä
1 ruukullinen tuoretta basilikaa tai thaibasilikaa
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu ja pikkuisen raastettua kuorta
1 rkl viherjauhoa
1 tl suolaa
mustapippuria
(chilirouhetta)

Silppua lehtikaalit, joista olet leikannut mahdolliset puumaiset varret pois. Niitä ei ole ruukuissa kasvatetuissa kaaleissa. Jos haluat pestosta pehmeämmän makuisen, voit kiehautaa kaalisilppua hetken tilkassa vettä. Huuhtele liotetut pähkinät ja laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi soseeksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Chilirouhe tekee peston aika tuliseksi, joten ole varovainen sen kanssa. 

Purkkipavut saavat kaivattua kiinnostavuutta kunnon pestokeolla. Muista aina huuhdella purkkipavuista pois tahmea liemi niin maku on raikkaampi. 
Onko tässä haastaja kuuluisalle avocadopastalle? Ainakin superpestopasta on kuuluisaa sisartaan terveellisempi ja varsinkin gluteenittomasta pastasta valmistettuna myös vatsaystävällinen. Epäterveellisistä aineksista ei ole vaikeaa tehdä herkullisia ruokia. Mielestäni on kuitenkin kiinnostavampaa ja palkitsevampaa kehitellä reseptejä, jotka tekevät hyvää sekä kielelle että keholle.


LUE LISÄÄ DETOX- ILLASTANI 17.3.!


Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.