IHMEPILLERI = IHMETUNNE + LAHJAKSI HUONEENTAULUOnko ihmepilleriä olemassa? Sitä sellaista, joka kertaheitolla ja nimensä lunastaakseen tekee mahdottomasta totta. Entä mihin sinä käyttäisit ihmepilleriä? Viime viikkoisella kevätpuhdistus -luennollani kysyin ihanalta yleisöltäni juuri tätä. Mihin he toivoisivat ihmeitä tekevää pilleriä? Pillerihän sen pitää olla, koska jauhe tai laite onkin jo liian vaivalloinen ja saattaa jäädä käyttämättä. Kuten viherjauhe.

Yleisön suosikkeja olivat yllätys, yllätys, toiveet siitä, että saisi edelleen syödä ihan mitä haluaa eikä se lihottaisi. Pankkitili saisi kyllä lihoa merkittävästi, suorastaan turvota tuosta vaan. Puolison  muuttumista hurmaavaksi toivoi muutama vaikka totesivat, että se olisi kyllä jo ihmeiden ihme. Mutta ylivoimaisesti eniten innostusta ja kannatusta sai ihmepilleri, joka muuttaisi kehon bikinikuntoon ihan kertanielaisulla. En minäkään siitä kieltäytyisi.

Tiedät mihin tämä juttu on menossa, vai mitä? Just niin. Ihmepilleriä odotellessa ehdotan IHMETUNNETTA. Sitä kutsutaan YSTÄVÄLLISYYDEKSI. Ystävällisyys on käänteentekevä tunne, jonka voi valita ilman sen suurempia ponnisteluja. Ja viisas valitsee sen silloinkin kun muut jäävät odottamaan muiden ystävällisyyttä. Ystävällisyys on luonnonvoima, joka voi kääntää vaikeatkin tilanteet paremmaksi. Saattaapi se puolisokin olla kivempi jos aina välillä saa hieman yllättävää ystävällisyyttä osakseen.

Ystävällisyyden voimaan on tärkeä biologinen peruste. Lyhyesti pitkä selitys: stressaantuneina käyttäydymme varsin alkeellisesti eli tahattoman ikävästi. Stressissä ne osat aivoista ovat ylivirittyneinä, joiden tehtävä on puolustaa, hyökätä tai lamaantua. Tämä näkyy käytöksessä mm. töykeytenä ja epäystävällisyytenä vaikkapa ruuhka-aikana kaupan kassajonossa. Tyly ja ikävä käytös saa yleensä vastalahjaksi jotakuinkin samaa. Sitä voi säestää paheksunnalla siitä, kuinka muut ovat niin huonosti käyttäytyviä. Hymyä ja hyväksyntää ei tällaisessa maastossa juuri näy. Silti juuri ystävällisyys voisi kääntää kaiken oikein päin.

Stressiin on miljoona syytä. Hoitokeinoja vain yksi - rauhoita aivosi. Ystävällisyys on äärettömän nopea keino rauhoittaa riehuva lisko sisällämme. Mitä vähemmän ympäristössä tarjotaan meille ystävällisyyttä, sitä tärkeämpää sitä on tarjota muille. Vanhan viisauden mukaan sillan ylittää se, joka haluaa päästä perille eikä se, joka jää kyttäämään toiselle puolelle sitä, että joku MUU tulisi yli tai sitä että kukaan MUU ei halua tulla edes puoliväliin. Kun toisten käytöksestä huolimatta ja juuri siksi valitsemme ystävällisyyden, siirrymme käyttämään sellaisia aivojemme osia (etuaivolohko), jotka osaavat valita paremman tavan toimia. Muutumme liskosta ihmiseksi.

Ystävällisyys rentouttaa. Se saa ihmiset haluamaan yhteistyötä. Se ei maksa mitään mutta sen käyttämättä jättäminen maksaa paljon. Paha olo on paljon kiinni siitä, että ei koe saavansa muilta hyväksyntää. Ankea ja eristynyt tunne helpottuu kun ei jää odottamaan sitä vaan tarjoaa sitä muille. Anteliaasti ja laskelmoimatta. Ystävällisyys on paras lahja meille itsellemme. Olisiko tässä hyvää tekevässä monitoimitunteessa se ihmepilleri?

Lataa itsellesi kaunis ystävällisyyden muistutus ja lähetä tämän blogin linkki ystävillesi. Pistä hyvä kiertämään.

Tässä lahjaksi  itsellesi tai ystävillesi huoneentaulu, jonka avulla muistamme päivittäin olennaisen reseptin onnelliseen elämään. Saadaksesi hyvälaatuisen ja printtaukseen sopivan koon huoneentaulusta, lataa kuva oheisesta linkistä. LAHJAKSI HUONEENTAULU!Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.