Niin paljon kuin rakastankin myskikurpitsaa, on annettava periksi vuodenaikojen vaihtumiselle. Kasvisten kuningas kurpitsa alkaa olla menneen talven lumia. Parsa sensijaan on itseoikeutettu kevään kuningatar. Näillä näkymillä näitten kahden viimeisestä liitosta tänä vuonna syntyi raikas ja keveä iltapala. Se jätti hyvän mielen ja olon. Kevät saa tulla!
KEVÄT VOITTI -SALAATTI
aineksista riittää 2 ruokailijalle mukava keko
1 pienehkö myskikurpitsa
1 nippu vihreää parsaa
1 avocado
1 ruukku kirveliä
1/2 sitruunan mehu
kevätsipulia
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Kuutioi myskikurpitsa. Teet sen nopeasti video-opastukseni avulla Näin pilkot kurpitsan kätevästi
Laita pienehköt kuutiot paistumaan pannulle tai kattilaan oliiviöljyyn kunnes ne saavat pinnalle vähän väriä. Vähennä lämpöä ja lorauta joukkoon tilkka vettä. Anna kypsyä kannen alla pehmeiksi, mutta ei soseutuneiksi. Riippuen kuutioiden koosta siihen menee 6-10 minuuttia.Valmista sillä aikaa parsat. Leikkaa pois parsojen puutunut osa. Se on yleensä noin 5 cm päästä. Paahda parsat ritiläpannulla vähässä oliiviöljyssä. Parsat saaavat jäädä rapeahkoiksi. Ripottele niiden pintaan merisuolaa tai yrttisuolaa.
Lado lautaselle kypsät kurpitsan palat. Lisää sivulle tai sekaan sopivan pituisiksi pilkkomasi parsat. Halkaise avocado, ota kivi pois ja kaavi pikkulusikalla sopivia osia, jotka lisäät lautaselle.
Ripottele päälle runsaasti kirveliä, jauha mustapippuria ja purista lopuksi sitruunan mehu.
Lorauta päälle mahdollisimman hyvälaatuista neitsytoliiviöljyä.
Lisää tarvittaessa merisuolaa tai yrttisuolaa. Saksi kaiken päälle kevätsipulia niin paljon kuin tykkäät.
Nauti sellaisenaan tai vaikkapa paahdetun kauraleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti