On aika päivittää ja kehua!


Voisi luulla, että istuskelen harva se päivä terasseilla eri puolilla maailmaa. Värittömämpi totuus on se, että enimmäkseen istun kotosalla kirjoittamassa ja sitten kun pääsen ihmisten ilmoille, en ruokarajoitteisena löydä valikoimista juuri muuta kuin teetä ja kahvia ja katselen haikeana, kun muut mussuttavat kerrosleipiä, suklaatorttuja yms.

Paitsi, että olen selkeästi kärryiltä pudonnut ja ajastani jäljessä. Olen saanut viime aikoina niin kotimaassa kuin vaikkapa Italiassa ja Irlannissa ällisyttävän upeaa katuruokaa. Varovaisesti esittämäni erikoistoiveeni ovat olleet aivan 'normaaleja'. Gluteeniton kasvispurilainen, kyllä kiitos! Sokeriton, gluteeniton ja maidoton suklaakakku ja kahvia soijamaidolla, tottakai! Itse asiassa valinnan varaa on ollut niin, että olen halunnut syödä varastoon, koska on niin hauskaa voida istua muiden tavoin mutustelemassa vaikkapa falafel-purilaista. 

Se, mitä oikeasti nyt haluan sanoa, on se, että monet asiat menevät huimaa vauhtia parempaan suuntaan ja olisi hienoa, jos osaisimme antaa kiitoksia sinne, minne ne kuuluvat. Siksi peräänkuulutan tässä ja nyt, että laitat kommentti-osioon sellaisia ruokapaikkoja, joissa sinun mielestäsi otetaan tosi hyvin huomioon erikoistoiveesi. Erityisesti haluaisin kuulla, missä saa herkullista, gluteenitonta kasvisruokaa Helsingin ulkopuolelta.

Kiitetään. Kehutaan. Kannustetaan. Kierrätetään hyvää sanomaa ja pidetään huolta siitä, että hyvä sen kuin lisääntyy. Onhan se mahtavaa, että ei tarvitse tuntea itseään hankalaksi kummajaiseksi, jos haluaa syödä terveellisesti ja ennenkaikkea itselleen parhaiten sopivasti. Se vaatii ruokapaikoilta halua panostaa tavallisesta poikkeavaan ja edellyttää usein joustavuutta ja lisäkoulutusta. Hyvä te, jotka sitä teette!


Oma erityinen ruokataivaani sijaitsee entisessä kotikylässäni Greystonesissa meren rannalla, Dublinista parikymmentä kilometriä rannikkoa etelään. Siellä on kasvisruokaravintola, kahvila ja kauppa Happy Pear, jossa voin syödä KAIKKEA. Happy Pear on nimensä veroinen, siellä kaikilla on hauskaa ja tunnelma on mitä rennoin. Suosittelen ihan päiväretkeksi Dublinista, sillä sinne pääsee paikallisjunalla Dartilla ihan nurkan taakse. 


Ihan oikeasti, tässä taivaallisen mehevässä 'suklaakakussa' ei ollut suklaata, sokeria, vehnäjauhoja tai munia.
Nyt yritän selvittää, mitä siinä oli! Ei se mikään kevyt-tuote ollut, mutta vatsani tykkäsi kovasti ja muistin kuvata sen lähes viime hetkellä:)

Tässä ollaan paljon lähempänä kotia eli Kaivopuiston rannassa kahvila Carousellissa, jossa sain vaivattomasti vaihdettua falafel-purilaisen sämpylän gluteenittomaksi ja soijamaidon kahviin. Nyt minua saa paremmin liikenteeseen, kun olen tajunnut, kuinka monipuolista tarjontaa monissa paikoissa varsinkin Helsingissä on.  Jippii!


Marika Borg

1 kommentti:

  1. ..tästä vois jatkaa ja löytää jotakin tai ainakin ravistaa itsensä liikkeelle!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.