Luontokuvat antavat voimia

"Kerro mitä seinälläsi riippuu ja minä kerron, mikä olosi on ja mihin elämäsi on menossa." Näin minulle sanoi vuosikymmeniä sitten fengshui- mestari kaukoidästä ( lyhykäisesti sanottuna fengshui on oppi ympäristömme vaikutuksesta onneemme ja hyvinvointiimme.) Koin silloin mestarin topakan toteamuksen rajuksi liioitteluksi, mutta pikkuhiljaa olen havainnut, että ei niin suurta väitettä, etteikö siinä voisi olla murunen totta. Olen nimittäin tehnyt kymmenissä kodeissa energiasisustus-konsultaatioita ja havainnut yhä uudelleen, että kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, mitä mielikuvia näkee päivittäin omilla kotiseinillään. Tosin moni väittää, ettei edes huomaa taulujaan enää vuosien jälkeen, mutta alitajuntamme näkee ne, vaikka tietoinen mieli ei sitä tajuaisikaan.

Yleisesti ottaen suosittelen, että kotona on näkyvillä vain sellaisia maalauksia, valokuvia, julisteita yms. kuvallisia teoksia, joista tulee aidosti hyvä olo niitä katsellessa. Se on henkilökohtaista, joten kukaan muu ei tietenkään pysty sitä sanomaan, mutta rehellinen kannattaa olla.

Luonto on aina loistava valinta katseltavaksi kotona. Olen ripustanut monelle seinälle valtavan valokuvasuurennoksen minulle mieluisista maisemista. Saan niistä voimia, vaikka olen katsellut niitä monenmonta kertaa. Eikä ihme, sillä useissa tutkimuksissa on havaittu, että aivot virkistyvät lähes yhtä paljon kuvan kuin oikean luonnon katselusta. Esimerkiksi sairaaloissa potilaat, joiden huoneessa ei ollut ikkunaa, vaan valokuva luonnosta, paranivat noopeammin kuin ne, joilla sitä ei ollut.

Herään lähes seinän peittäviin kukkuloihin, laaksoihin ja vehreyteen. En kyllästy katsomassta sitä myös nukkumaan mennessäni. Se on viisasta seinätilan käyttöä. Suosittelen, vaikka eihän tarvitse olla ihan näin ylenpalttinen koon kanssa!
Ps. Pidän innostavan ja hyödyllisen energiasisustuksen iltakurssin 14.1.2016. LUE LISÄÄ

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.