Selkä SOS. Katso Kylli Kukkin 30 sekunnin ihme.

Olen saanut selkäherätyksen. Nyt yritän herättää sinutkin. Kivuton selkä = parempi elämä! Selkähuolto ei ehkä ole yhtä kiehtova aihe kuin chiasiemenistä tehdyt pyörykät, mutta hei, jokainen meistä tietää jonkun, joka kärsii selkäkivuista. Ehkäpä se olet sinä itse. Kannustan, suorastaan painostan sinua huoltamaan selkääsi päivittäin ainakin puolen minuutin ajan. Voit tehdä sen samalla kun odotat aamukahvin tai teeveden valmistumista. Katso juttuni lopussa olevasta videopätkästä Kylli Kukkin ihmeen simppeli, mutta todella toimiva selkähuollon pikaopastustus. Välilevyt on pidettävä mehukkaina.

Olen joogaopettajakoulutuksessa joogakoulu Shantissa. Siihen kuuluu ymmärrettävästi aimo annos anatomiaa. Teen aamuvenyttelyn nykyisin aivan uudella hartaudella, kun tajuan sen merkityksen. Selkä ei pysy kunnossa ellemme venyttele sitä päivittäin eri suuntiin. Katso videolta Kylli Kukkin yksinkertainen selkäjumppa ja opeta se myös puolisollesi/lapsillesi/lapsenlapsillesi. 

Selkäkivun kanssa on aidosti haastavaa nauttia elämästä. Me muutumme valittaviksi ja ärtyisiksi olioiksi, joiden huomio menee ainoastaan ja vain siihen, miten kamalaa selkäsärky on. Elämä pyörii tai paremminkin jumittaa sen yhden ja saman asian ympärillä. Eikä tietenkään syyttä. Selkäkivut ovat parhaimmillaankin sietämättömiä. Puhun nyt kokemuksen syvällä ja toivottavasti vakuuttavalla äänellä. Ennaltaehkäisy on aina viisainta, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä jotain myönteistä tilanteelle.

Itse olen saanut selkäni kivuttomaksi uudelleen ja uudelleen joogan ja osteopatian avulla. Joudun/saan tehdä joogaa varmaan lopun ikäni selkäni rakenteellisen haasteeni takia, mutta olen syvästi kiitollinen siitä, että olen löytänyt lääkkeettömiä tapoja pitää itseni kivuttomasti liikkeessä.


Eikö olisikin viisasta ehkäistä kallis ja kivulias kansantautimme ja opettaa jo lapsille yksinkertainen tapa tehdä pitää selkä kunnossa? Ihastuttava ja inspiroiva Kylli Kukk, taivaan lahja varsinkin meille joogaajille, on puhunut terveen selän puolesta kauan, paljon ja hyvin. Hänellä on siihen todellinen intohimo ja rautainen fysioterapeuttinen ammattitaito. Mielestäni Kyllistä pitäisi tehdä selkäministeri. Saisi varmasti enemmän hyvää aikaiseksi kuin monta ministeriä yhteen puristettuna.

Katso Kyllin 30 sekunnin selkäihme

Marika Borg

3 kommenttia:

  1. Kiitos mahtavasta blogistasi! Tuo selkäjuttu oli huippu ja ihanaa kun vinkkisi ovat aina nopeita toteuttaa ja helppo mahduttaa arkeen.

    VastaaPoista
  2. Hei! Harrastan myös itse joogaa (hatha), ja olisin kovasti kiinnostunut, millaisen aamujoogasarjan teet aamuisin ja iltaisin.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.