Pinaattikääryle pelasti

Ostitko jo riisipaperia? Nyt sille tulee lisää käyttöä. Jos et vielä ole löytänyt tätä idän lahjaa meille pohjolan herkkusuille, nyt on mainio hetki se tehdä. Yritän kovasti välttää ylisanoja mutta ei se kuitenkaan onnistu; nämä pinaatti-kukkakaali-tofukääryleet maistuivat niin ihanilta, että itketti.

Asiaan saattoi vaikuttaa se, että tulin myöhään kotiin energiasisustuskurssia pitämästä
( KIITOS UPEA JA MAHTAVA YLEISÖNI!) ja nälkä oli valtaisa. Onneksi olin ennakoinut tilanteen valmistamalla jo lounaaksi muutaman ylimääräisen kääryleen. Älysin myös juuri ennen ensimmäistä suupalaani kuvata tämän annoksen. Aamulla olin ennakoinut lounaan ottamalla pakkasesta paketillisen pinaattia sulamaan.

Ennakointi kannattaa. Etenkin jos olet kuin minä eli kun nälkä iskee, taju menee. Tai muutun kiiluvasilmäiseksi sekopääksi. Tai vähintäänkin kärttyisäksi. Mikään näistä vaihtoehdoista ei ole ympäristöystävällinen eikä siten suositeltava.

Kaivoin siis aamulla pakastimesta pussillisen luomupinaattia. Pidän sitä siellä aina, koska pinaatista saa upeita ruokia ja tuore pinaatti on järjettömän kallista ja rahdattu kauppoihin kuusta saakka. Kaadoin jäätyneen sisällön paistinpannulle sulamaan. Lounasaikaan pilkoin yhden kukkakaalin pikku ruusukkeiksi ja höyrytin kypsäksi. Ei mene montaa minuuttia. Siihen mennessä pinaatti oli sulaa mössöä, josta kaadoin pois ylimääräisen nesteen. Lämmitin sen kevyesti, maustoin ripauksella yrttisuolaa ja mustaapippuria sekä 1 tl kurkumaa. Sekoitin joukkoon pienet kukkakaalikukat ja lorautin sekaan 1 rkl oliiviöljyä.

Tofua oli jälleen jäänyt yli edelliseltä päivältä, mutta jos sinulla ei ole näin hyvää onnea, voit käyttää tofun valmistusohjettani Näin saat tofusta taatusti maukasta  Tai voit korvata tofun tuorejuustolla tai fetalla. Pilkoin tofun suuhun sopiviksi ja sekoitin pinaatti-kukkakaaliseokseen. Tarkistin maun. Tai en kyllä tehnyt sitä, mutta ehkä sinun kannattaa. Lisää mausteita mielesi mukaan, jos seos ei ole tarpeeksi makoisaa. Soijakastike, chilitahna, valkosipuli sekä harissatahna sopivat erityisen hyvin. Lisäisin niitä joukkoon ellen noudattaisi tällä hetkellä ayurvedista ruokavaliota, jossa vältän liian tulisia aineita. Siitä lisää tulevissa blogeissani.

Riisipaperit valmistuvat käyttökelpoisiksi kääryleiksi ihan kädenkäänteessä. Ohjeet saat paketista tai tästä: Näin saat riisipapereista käteviä kääryleitä  Nämä täyteainekset eivät pysyneet ihan siististi kääryleen syleilyssä, mutta minua se ei haitannut. Suuhun ne päätyivät silti, vaikkakin vähän sotkuisemmin. Täydellisyys on tylsää, sanon minä. Mitä mieltä sinä olet?

Marika Borg

2 kommenttia:

  1. Kiitos eilisestä energiasisustus illasta. Tänään hävitin keittiöstä ainakin 30 purkkia vanhentuneita mausteita;-).
    Kiitos myös blogistasi. Pidän erityisesti lyhyistä ja napakoista ruokaohjeistasi ja siitä että ne on tehty rennolla ja sallivalla tavalla. Ei tämän elämän tarvitse aina olla niin turhan vakavaa ja ruokaakin voi laittaa renosti oman fiiliksen mukaan.
    Riisikeitintä käytän ahkerasti muutaman kerran viikossa. Onko sinulla vinkkiä miten ruoka ei jämähtäisi riisikeittimen kattilan pohjaan kiinni. Olen kokeillut öljyllä pohjan voitelua, mutta ei ole vielä tepsinyt,

    VastaaPoista
  2. Hei Marjut ja kiitos viestistäsi! Riisikeittimen pohjaan ei jämähdä mitään, kunhan oppii laittamaan sopivan määrän nestettä. harjoittelu tekee mestarin. En ole koskaan kokeillut, mutta pieni määrä öljyä pohjalla voisi toimia. iloisin terveisin, Marika

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.