KEVÄT ON KOHTA OVELLA - OLETKO VALMIS?


Olemme osa luontoa ja sen tasapainoista kiertokulkua vaikka nykyajan hässäkän keskellä se helposti unohtuu. Kaikenlaisia ruokia saa ympäri vuoden, mansikoita marraskuussa ja ruohosipulia helmikuussa. Myös kaukomaille matkustelu hämää kehon omaa kykyä säädellä itseään vuodenaikoihin sopeutuen. Talven pakkaset muuttuvat  muutamassa tunnissa kesähelteeksi. Keho on kovilla ja mielikin joutuu huomaamattaan venymään niin, että tasapainoa on vaikea löytää.
Avuksi tähän tulee tietoinen siirtyminen vuodenajasta toiseen ja kehon toiveiden kuuntelua ja kunnioittamista.

Kevät on uuden alku ja sen pitäisi tuntua kehossamme kuin heräävänä kevätpurona, joka virtaa lävitsemme puhdistavana ja virkistävänä elämänvoimana. Kevään tehtävänä on herättää väkevä uudistuminen sisällämme ja käynnistää kokonaisvaltainen siirtyminen raikkaaseen ja elämää tihkuvaan vaiheeseen. Nykyaikana tämä kuitenkin edellyttää meiltä valppautta ja halukkuutta herätä tietoisesti vastaanottamaan sisäinen keväämme. Se kutsuu meitä tekemään perusteellista sisäistä ja ulkoista puhdistautumista - vapautumista talven kuonasta ja tukkivista padoista sisällämme.

Kiinalaiset ja monet muut kulttuurit ovat ymmärtäneet tuhansia vuosia vuodenaikojen vaihtumisen ja erityisesti kevään merkitsevän kehossa monia tärkeitä muutoksia. Muinaiset suomalaiset ovat kevätpäivän seisauksen aikoihin siivonneet nurkat ja tuulettaneet kodit erityisen huolellisesti. Kevät on kutsuttu kotiin. Heräävä luonto saa meissäkin aikaiseksi monenlaisia asioita, aktivoiden mm. hormonitoiminnan. Itse asiassa kevät on keholle varsin merkittävä tapahtuma. Ja mielelle. Silti jatkamme helposti samaan talviseen malliin syömistä, juomista ja elämää yleensäkin. Talvella säilömme energiaa, ikään kuin vetäydymme sisäänpäin ja yleensä syömme reippaammin ja liikumme vähemmän kuin muina vuodenaikoina. Tämä ei toimi enää luonnon herätessä. Olemme ikäänkuin tukossa ja tulppana elämänenergialle.

Minulla on monipuolinen ja toimiva kevään puhdistusohjelma, jonka jaan kanssasi iltakurssillani torstaina 17. 3. 2016 klo 18-20. 

Ohjeeni ovat yksinkertaisia, käytännöllisiä ja tehokkaita, mutta et löydä niitä välttämättä naistenlehdistä. Olen yhdistänyt vuosikymmenten ajan niin kiinalaisten, intialaisten, intiaanien kuin euroopan monien perinteiden menetelmiä nykyaikaisiksi keinoiksi puhdistautua ilman paastoa, vetäytymistä luostariin tai muuta nykymenoon huonosti sopivaa detox-mentelmää.

Kerron selkesti parhaat keinot puhdistaa keho, mieli ja koti. Niillä kaikilla on suuri vaikutus hyvinvointiimme. 

                                               LUE LISÄÄ TÄSTÄ ESITTEESTÄ
                             VIDEOPÄTKÄ MARIKASTA KERTOMASSA DETOX- LUENNOSTA

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.