HUOMAANKO IHANAN?


Sri Lanka on ollut haaveissani 30 vuotta. Siksi tuntuu ihmeelliseltä vihdoin olla täällä. 11 päivän matkamme on vasta alussa, mutta jo nyt olemme ryhmänä oivaltaneet paljon yhdessä. Olemme kiitollisia  siitä, että pääsemme kohentamaan terveyttämme arvostetetulla ayurveda-klinikalla. Ayurveda on ikivanha ja silti ajankohtainen terveydenhoitomenetelmä, johon palaan paremmin tulevaisuudessa. Ensimmäinen päivä on takana ja olemme monta aivan uudenalista kokemusta rikkaampia. Toivottavasti ekat kuvani antavat pientä esimakua.

Saamme tehohoitoja vähintään kolme tuntia päivässä. Oma lääkäri pitää meistä liikuttavan hyvää huolta. Hoitajat kohtelevat meitä kuin rakkaita lapsiaan ja antavat hierontoja, jotka ovat nirvanaa parhaimmillaan. Jotkut yrttilitkut ovat 'erilaisen' makuisia ja monia herkkuja on kiellettyjen listalla. Eli tottumista on meillä kaikilla. Mutta olisi järjetöntä valittaa mistään.

Itse asiassa, yleensäkin on järjetöntä valittaa mistään. Mutta varsinkin väsyneenä on aivan liian helppoa narista pikkujutuista. Huoneessa ei ollut sitä tai tätä. Miksi hoitoaika muuttui?
Tiedät kyllä mitä tarkoitan.

Täällä olemme ryhmän kanssa tehneet päätöksen keskittyä hyvään. Ongelmat ratkaistaan iloisella mielellä ja mantramme on: kaikki on hyvin ja kaikki järjestyy. Se on loistava hokema niin kotosalla kuin kaukomailla. Varsinkin kaukomailla, missä kaikki on vähän toisin.

Joustavuus on mahtava voimavara. Kuten tiedämme, ruohonkorsi nousee myrksyn mentyä mutta tiiliseinä ei. Me leikimme seuraavat 9 päivää ruohonkorsia ja katsomme, mitä ihmeitä pääsemme kokemaan.

Päivitän taas blogia heti, kun pääsen nettiyhteyksien päähän. Sitäkin oppii arvostamaan ihan uudella lailla, kun ei ole lankoja eikä langattomia lähimain. Eikä muualla.
Kuumat terveiset tropiikista!


Takana parikymmentä tuntia koneessa ja kentillä. Väsymys väistyy kun kohtaamme Sri Lankan sydämellisyyden. On  upea tunne saada lämpimiä ja leveitä hymyjä KAIKILTA. Siksi teemme yhteisen päätöksen ja hymyilemme toisillemme ja vastaantuleville ihmisille ensin. Emme jää kansalliseen tapaamme odottelemaan muiden ystävällisyyttä. Hymy on ihmeellinen lääke.
Meillä on heti hauskempaa.

Mindfulness on viisas tapa kohdata tällainenkin maagisen upea hetki niin, että siitä nauttii joka solullaan.  Ja mehän teimme työtä käskettyä.

Jooga on olennainen osa ayurvedista elämäntapaa ja tasapainottumista. Aamujooga klo 7-8 on saanut koko ryhmän liikeelle ja nopeasti huomaamme, että meidän opemme olettaa meistä enemmän kuin me itse. Koskaan en ole näin nopeasti huomannut, kuinka jäykkä olenkaan.

Olemme juuri saaneet yksilöllisest ruokavalio-ohjeet. Niiden tutkiskelu pistää hiljaiseksi.  Terveellistä luvassa seuraaviksi päiviksi. Siis tosi terveellistä. Hyvällä huumorilla ja viisaalla oivalluksella mennään eteenpäin: teemme tämän vapaaehtoisesti ja on etuoikeus päästä hoidattamaan itseään.

Aika tujun makuista yrttiteetä on meikäläiselle määrätty, mutta ei kannattaisi irvistellä kun malttaa vilkaista mutaisesta litkusta ylös ja tajuta, että paratiisi on ihan jalkojen juurella. Kirjaimellisesti.

Marika Borg

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla terveisiä sieltä, kiitos Marika! Lupaan etten yhtään illitä vaan olen niin iloinen puolestanne��Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla terveisiä sieltä, kiitos Marika! Lupaan etten yhtään illitä vaan olen niin iloinen puolestanne��Voikaa hyvin!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Kiitos päivityksestä ja nauttikaa uskomattoman paljon! :)

  VastaaPoista
 4. Nauttikaa ihanasta matkastanne ja paratiisista!
  Täällä nautitaan lumesta!

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.