Taivaspaikat jaossa jo tänään!

Tuhmat tytöt pääsevät kuulemma kaikkialle ja kiltit tytöt 'vain' taivaaseen. No, suoraan sanoen minua ei juuri nyt kiinnosta taivaspaikka sitten joskus, mutta arvokas elämä tässä ja nyt sitäkin enemmän. Sinne arjen taivaaseen eli aitoon onnellisuuteen on mielestäni vain yksi tie - toistemme tukeminen ja yhteistyö. Sen voi lunastaa iloitsemalla muitten menestyksestä ja tajuamalla ihan oikeasti, että se ei ole koskaan meiltä pois. Yhdessä me olemme enemmän ja yksin on ankeaa.

Menestys on kiikkerä ja hutera sana. Se merkitsee ihan mitä tahansa eikä oikein mitään. Ainoa kestävä tapa mitata omaa 'menestystään' on se, kuinka hyvin jaksamme olla ystävällisiä, hyväntahtoisia ja myötätuntoisia itseämme ja toisiamme kohtaan. Kun siihen pystymme, masennuslääkkeille ja itsensä turruttamiselle tavalla tai toisella ei ole tarvetta. Pystymme kauniisiin ihmeisiin. Jaksamme auttaa itsemme lisäksi sellaisia läheisiämme, joilla elämän eväät ovat vähissä. Se ja vain se on taivas maan päällä.

Uskon, että aitoa valovoimaisuutta ei ole se, että häikäisee toiset niin, että he sokaistuvat kirkkaassa valossa. Se on itsekeskeistä itsensä nostamista yli muiden, jossa toimintaa ohjaa pelko siitä, että toisen menestys on menetys itselle. Mutta näin ei tarvitse olla. Juhlimalla toisen onnistumista, olipa se mitä tahansa, parannamme omia mahdollisuuksiamme päästä 'taivaaseen' vaikka jo tänään.

Aitoa valoa meistä säteilee heti, kun olemme valmiita valaisemaan sillä toisten polkua. Minulle henkilökohtaisesti mittarina oman työni arvosta ja omasta 'menestymisestäni' on se, näkeekö joku kulkea paremmin omaa polkuansa lähelläni. Mm.kurssilaisteni onnistumiset ovat sitä. Eli olenko varmasti sellainen henkilö, joka toisten joukossa sytyttää valot eikä edes tietämättään sammuta niitä. Maailmassamme on aivan riittävästi pimeitä paikkoja. Ei lisätä niitä pihtaamalla kiitostamme ja tukeamme toisilta.

Hyvyyden kakkua ei voi syödä loppuun. Palasia riittää loputtomasti kunhan lopetamme itsemme vertailun toisiin ihmisiin. Vertailu on myrkkyä. Suuntan tai toiseen se toimii meitä vastaan. Jos pidämme itseämme parempina kuin muut, joudumme sisällämme ja usein ihan käytännössäkin kamppailemaan paikastamme auringossa. Stressaavaa ja väsyttävää. Jos taas pidämme itseämme huonompana kuin keta tahansa muut ihmistä, kulutamme itseämme päivästä toiseen. Stressaavaa ja väsyttävää sekin. Vertailu on kilpavarustelua, jolle ei ole kaunista loppua.

Politiikkaan en ole halunnut lähteä koska vaikuttaa siltä, että liian paljon energiaa ahkerilta yhteisten asioiden hoitajiltamme menee sen todistamiseen, että muut ovat väärässä. Valitettavasti tämä strategia ei toimi lainkaan. Aivot tulkitsevat arvostelun arvosteluna. Kohde on toissijainen. Arvostelija haukkuu tietämättään itseään ja voi huonommin ja huonommin. Eikä todellakaan edistä yhteistä hyvää. Toisten kannustaja voimistaa yhteisöään. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö puutteisiin ja ongelmiin pidä puuttua. Tottakai pitää. Sen voi tehdä tehokkaimmin ilman että vetää kanssaihmisiä lokaan.Edellisessä blogissani nostin esiin kuusi kirjaa, joita voin sydämestäni suositella. Nyt haluan antaa valonheittäjän osua muutamiin Viisas Elämä - kustantajamme kirjailijasiskoihini. Heidän hienot tuotoksensa eivät näy riittävästi kirjamyynnin aitiopaikoilla. Sääli. Sillä meillä Suomessaa on ilahduttavan paljon upeaa naisenergiaa.

Nämä naiset ovat viisaita, älykkäitä, valloittavia ja innostavia. Ja tottakai minulta jää nyt tässä mainitsematta lukuisia loistavia ihmisiä ja kirjoja.
Tee itsellesi palvelus ja nosta heitä esiin. Ole nostattaja. Sytytä valo. Ole valonheitin ja majakka. Kun valaisee, näkee itsekin selkeämmin minne on menossa.

Nostan tähän muutaman oman suosikkini: Johanna Blomqvistin äärettömän älykkään ja rohkean kirjan Kvanttiffysiikasta energiahoitoihin. Tästä naisesta kuulemme vielä paljon.

Miia Huitti kirjoittaa tärkeästä aiheesta omakohtaisesti Stressikupla-oppaassaan. Anna sille mahdollisuus, sillä stressi ei parannan ketään.

Katja Pitkäniemen kirja Elämän virrassa on loistava opas oman elämänsä toimitusjohtajuuteen. Suosittelen!

Ketä sinä voisit kannustaa, kehua, julkisesti arvostaa, antaa tunnustusta ja osoittaa, että olet riittävän valoisa antaaksesi toistenkin loistaa? Onko sinulla ehkäpä työkaveri, ystävä, tuttu ja jopa perheenjäsen, jonka sydän täyttyisi ilolla ja kiitollisuudella, jos antaisit hänelle arvostusta jopa laajemmin kuin kahden kesken. Tutkijoiden mukaan se lisää sinunkin onnellisuuttasi merkittävästi. Kaikki voittavat.

Minä arvostan, kunnioitan ja ajattelen lämmöllä teitä kaikkia blogini lukijoita - olette upeita edelläkävijöitä. Siitä suuri kiitos, kiitos, kiitos! 

Merja Takamäen kirjat ovat oivaltavia ja toimivia arjen oppaita. Pauliina Tervo kirjoittaa selkeitä ruoka-ohjeita meille vatsavaivaisille. Katja Frange tekee upeaa työtä nostamalla intuition siksi arvokkaaksi elämän työkaluksi, jota se on. Hyvä siskot!

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.