Näin pidät uudenvuoden lupauksen!

Viime aikoina olen kuullut useilta ihmisiltä, että he eivät aio missään nimessä tehdä minkäänlaisia uudenvuodenlupauksia. - En halua enää pettyä itseeni, en kuitenkaan onnistu, he hokevat.
Sääli. Sillä juuri tuoreen vuoden alku on mielestäni aivan loistava hetki olla omalla puolellamme. Aloittaa ikäänkuin puhtaalta sivulta omassa elämässään. Pitää itsestänsä vihdoin parempaa huolta. Välittää aidosti niistä asioista, joilla on merkitystä. Keskittyä olennaiseen eli sellaisiin juttuihin, jotka todella parantavat arjen laatua.

Se, että on joskus epäonnistunut, on tietysti ymmärrettävästi painunut mieleen tiukasti ja ehkäpä lannistanut. Mutta menneisyys EI ole tulevaisuuden kartta ellemme me niin kuvittele ja oleta.
Aivot kyllä mielellään luulevat niin, sillä ne on ohjelmoitu varsin vanhanaikaisesti kyttäämään  mahdollisia 'repsahduksiamme'. Tämä on tietenkin palvellut ihmiskuntaa noin 50 tuhatta vuotta sitten. Ei kuitenkaan enää, ellet ole vielä oppinut, että kuuma liesi polttaa käden ja pimeällä kannattaa laittaa paljon heijastimia päällensä (ihan totta!).


Halu parantaa omia elintapoja on kaikin puolin tervettä ja toivottavaa. Epäonnistumisen manaaminen varmana juttuna on suorastaan masentavan helppo tapa todistaa olevansa jonkinsortin luuseri - sellainen, jonka kannatta pysytellä huonoissa ja usein suoranaisesti haitallisissa tavoissa. Se on valitettavasti mielestäni lähinnä tietämättömyyttä siitä, miten muutos tehdään onnistuneesti.

Olen vuosikymmenten aikana valmentanut tuhansia ihmisiä tekemään onnistuneita elämänmuutoksia uranvaihdosta laihdutukseen ja kaikesta muustakin mahdollisesta. Uskallan sanoa, että olen ansainnut muutosvalmentajan tittelin runsaan kokemuksen ja aitojen menestystarinoiden kautta. Olen oppinut, mikä toimii ja mikä ei. Sen tiedän varmasti, että ennakkoasenne vaikuttaa lopputulokseen yllättävän paljon. Vaikeasta tulee vaikea. Yllättävän helposta tulee yllättävän helppoa. Kaikki on mahdollista tai mahdotonta, riippuen kumpaan uskoo.

Minkä tahansa toivotun elämäntapamuutoksen voi toteuttaa joko hyvin tai huonosti. Suurin osa yrittää hoitaa homman kehnosti ihan siksi, että ymmärrettävästi ei  tiedä, miten aivot reagoivat muutoksiin. Tahtoa kaikilla kyllä on, mutta keinot ovat vanhanaikaisia ja tehottomia. Aivot tekevät ylitöitä sabotoidakseen yrityksemme. Ollakseen onnistunut, muutoksen tulee tapahtua niin, että aivot ovat meidän puolella, eivätkä sitä vastaan.

Stressi on varma keino epäonnistua elämäntapamuutoksissa. Stressissä olemme reaktiivisia  ja se tarkoittaa sitä, että jos väsyttää, ei huvitaka pätkääkään lähteä salille. Sohva voittaa. Jos harmittaa, viherjauheen lisääminen ruokaan ei houkuttele lainkaan. Suklaa voittaa. Kun aikaa tuntuu olevan vähän, on terveellisen ruuan valmistus kuin vuoren valloitus ja ystävälliset sanat häviävät jonnekin tiuskimisen jalkoihin. Ei jaksa eikä viitsi. Aivojen ylikuormitus tekee meistä yhtä herttaisia kuin nälkäisestä krokotiilistä.

Siksi meidän on onnistuaksemme saatava aivot puolellemme. Meidän tulee tainnuttaa kiukkuinen kroko ja rauhoittaa se osa aivoista, jossa paniikkinappula on jumittunut kiinni. Se onnistuu monin  eri stressinpurkukeinoin. Niitä voit lukea näistä edellisistä blogipostauksistani (linkit alla). Loppuviikosta laitan tänne myös ilmaisen meditaation, joka auttaa suuresti virittämään aivoimme muutosmyönteisiksi. Jos haluat saada siitä tiedon mahdollisimman nopeasti, liity tämän blogin sähköpostiseuraajiin. Se käy blogini etusivun linkistä tosi helposti.

Jos haluat tulla henkilökohtaiseen muutosvalmennukseeni, tule kevään Rakastu elämääsi -kurssille. Siellä saat 5 viikonlopun ajan huippukeinoja tehdä rauha itsesi kanssa ja vihdoin toteuttaa se asia, jossa olet ehkä epäonnistunut aiemmin tai lykännyt siksi, et ole uskonut itseesi. Kurssille on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Toimithan ripesti, että mahdut mukaan! Tiedustelut: info@namaste.fi

                                              Lue ihanasta kurssista lisää tästä linkistä:

                                     RAKASTU ELÄMÄÄSI - KURSSI KEVÄÄLLÄ 2017

                                            LUE LISÄÄ KURSSISTA TÄSTÄ BLOGISTA

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.