Päätä päätön päättämättömyys
Viisas henkinen opettaja Eckhart Tolle sanoo, että kehitämme ongelmat mielessämme.
Eikä meillä edes oikeasti ole ongelmia. On vain tilanteita, joihin on kolme fiksua tapaa reagoida.
1. Tee asialle jotain nyt. 2. Älä tee asialle mitään nyt. 3. Odota rauhallisesti, että tilanne muuttuu, jotta voit tarvittaessa tehdä sille myöhemmin jotain. Tai olla tekemättä.

Monet meistä painiskelevat tällä hetkellä ongelman kanssa, jonka voisi  tiivistää
'Tehdäkö valinta vai ei, siinäpä pulmani.'  Ei osata valita. Tai ei haluta tehdä valintaa, koska ei olla 1000000% varmoja lopputuloksesta.  Lykätään sitoutumista, odotellaan varmistusta. Pähkäillään, huokaillaan, pohdiskellaan, väännellään, käännellään. Näin syntyy kyllä sitkeää ruisleipää, mutta mielenrauhaa ei niinkään. Vatvotaan myös  (ja erityisesti!) asioita, jotka ovat jossain tulevaisuudessa eivätkä edes päätöksiemme ulottuvilla juuri nyt. Ei ihme, että yöuni alkaa olla kallisarvoisempaa kuin sahrami.

Tällaisesta päättämättömyyden tilasta seuraa vain tarpeetonta stressiä. Echart Tollea hieman vääntäen:

Joko päätän tai päätän olla päättämättä. 
Jos päätän, niin luotan, että elämä kyllä näyttää, teinkö oikean päätöksen. 
Jos päätän olla päättämättä, todellakin teen niin. Eli en jauha mielessäni tai ääneen sitä, olisiko sittenkin pitänyt päättää. 
Elän päätökseni tai päättämättömyyteni kanssa kuin aikuinen ja toivottavasti opin seurauksista jotain. 
Päättämättömyys = paljon hukattuja hetkiä elää hyvää elämää.

Tottakai yön yli kannattaa nukkua, jos on tosi tärkeästä päätöksestä kyse. Vähintäänkin pysähtyä ja harkita.  Suosittelen, että hiljentyisimme muutamaksi minuutiksi syvähengityksemme seuraan AINA kun pitää tehdä joku päätös. Aivot saavat kummallisesti tilaa valita oikein. Sisäinen viisautemme pääsisi hyvässä lykyssä ääneen. Päätön ryntäily ei ole hyödyllistä kuin leikkiville koirille.

Mitkä ovat olennaiset, ratkaistavat ongelmani juuri nyt? Siis nyt, ei ensi vuonna. Mitä voin tehdä asialle tänään, tässä ja nyt? Riittää, että osaamme ottaa muutaman askeleen eteenpäin ja sitten taas muutaman lisää. Yleensä kannamme mielessämme satoja asioita, joille emme voi todellakaan tehdä tässä ja nyt yhtikäs mitään. Tai edes koskaan. Raskautamme mieltämme ja vähennämme voimiamme, joilla oikeasti voisimme tehdä asioille jotain. Ja koska ongelmat ovat siellä omassa mielessämme kehitettyjä, ne voi myös poistaa. Mitä, jos emme kehittelisi päässämme lisää uusia ongelmia vaan rauhallisesti ratkoisimme yhden asian kerrallaan.Tee viisas päätös ja lähde pyhiinvaellukselle saamaan mielenrauhaa, selkeyttä ja elämäniloa!

Lähden taas ryhmän kanssa vaeltamaan lumoavaa Santiago de Compostelan polkua toukokuussa. Ajankohta on loistava - ei liian kuumaa tai kylmää. Ei tarvitse kantaa kuin vesipulloa mukanaan. Eikä tarvitse olla huippukuntoinen. Riittää, että laitat yhden jalkasi toisen eteen. Ei ole vaikeita päätöksiä. On vain huojentavia vastauksia. LUE LISÄÄ ESITTEESTÄ.

Lue lisää tästä ainutlaatuisesta matkasta aiemmasta blogistani:
 LÖYTÖRETKI OLENNAISEN ÄÄREEN!

Kysy itseltäsi, olisiko tämä se matka, jota tarvitset. Älä mieti tässä vaiheessa, miten, mitä jos, josko, voinko yms. Jos vastaat kyllä, tätä tarvitsen ja haluan, niin ota yhteys susa@kontiki.fi. 
Järjestämme tilaisuuden 1.3. jossa kerron,  miten ensimmäinen vaellukseni muutti elämäni.

Anna itsellesi tämä upea lahja - et tule katumaan nopeaa päätöstäsi. Elämäsi on tässä ja nyt!

Lämmöllä, Marika
Monen päivän vaellus voi tuntua tosi raskaalta urakalta mutta se on ihmeen  helppoa yhdessä ja kun keskitymme tähän hetkeen. Tauot ovat leppoisia yhdessäolohetkiä ja yhteishenki on aivan mahtava!

Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.