Lämmin kukka-kaalisalaatti



Olin onneksi ehtinyt kerätä samettiset orvokit juuri ennenkuin taivas aukaisi hulppean hanansa. Orvokin kukat ovat paitsi kauniita, myös miellyttävän mantelisen makuisia. Mutta vain kuivina.  Laitoin kukat talouspaperille odottamaan salaatin valmistumista. Koska ilma oli muuttunut kalseaksi, teki mieli lämmittää hienoksi silppuamani kesäkaali ennen salaatin sekoittamista. Lopputulos oli ihastuttava. Kastikkeen maut imeytivät kivasti pannukuumaan kaaliin. Sinappi terävöitti ja sitruuna raikasti.  Avocado pehmensi. Minttu yllätti iloisesti. Tilli ja kurkku toivat kesäisen tuulahduksen. Tästä ruokaisasta salaatista nautti iso porukka.

Lämmin kukka- kaalisalaatti

1 pieni kesäkaali
1 kurkku
2 avocadoa
nippu kesäsipulia 
tilliä
orvokin kukkia
tuoretta minttua

kastike:

2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia 
1 tl yrttisuolaa



Silppua kaali mahdollisimman hienoksi. Laita paistinpannulle tai kattilan pohjalle vähän oliiviöljyä, kuumenna ja kääntele kaalisilppua siinä joitakin minuutteja kunnes se muuttuu pehmeäksi. Varo, että et polta kaalia. Ota pois lämmöltä. Kaada kastike joukkoon ja anna seistä hetki liedellä tasaantumassa. 
Kuutioi kurkku, silppua kevätsipuli, tilli ja minttu ja viipaloi avocadot. Sekoita ainekset. Ripottele vähän yrttisuolaa päälle.
Lisää lämmin kaalisilppu, sekoita ainekset kevyesti ja ripottele pinnalle reippaasti orvokin kukkia. Nauti kesästä!


Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.