Ystävät tykkäsivät, entä sinä?


Joko ystävät olivat erityisen kohteliaita (kiitos!)  tai sitten tämä kevätkaalisalaatti oli erityisen hyvää. Molemmat selitykset kelpaavat minulle sillä teen tällaisia ruokaisia salaatteja niin usein, että en oikeasti osaa sanoa siitä mitään ihmeempää. Minttu oli kyllä kiva yllätys minullekin. Se antoi salaatille ihastuttavan tuoksun ja teki mausta jotenkin erityisen keväisen. Mutta muuten jätän arvion sinulle arvoisa blogini ruokaohjeita kokeileva. Toivottavasti tykkäät.

Ilahdun kovasti kun kevätkaali ilmestyy kauppoihin. Pidän sen raikkaudesta ja rapeudesta. Siitä syntyy huokealla sekä tuoresalaatteja että nopeasti hautuvia kasvispatoja ja lisukkeita.
Tämä vierailleni tarjoiltu versio ei ole erityisen juhlava mutta eipä ollut tapaamisemmekaan. Ihan vain iloista hengailua yhdessä kevään kunniaksi. Olkoon tämä hyvä esimerkki nopeasti valmistuvasta ja vain joitakin euroja maksavasta ateriasta. Se on arkiruokaa parhaimmillaan  ja  kaupan päälle terveellistä. Eikä rakkaita ystäviä haitannut se, että yhtäkkiä kielsin ottamasta lisää, otin salaatin lopun ja kaadoin kuvauksellisemmalle lautaselle. Blogistin elämässä on tartuttava hetkeen!

MINTUNRAIKAS KAALI- PAPUSALAATTI

Ainekset luomuna aina, kun se on mahdollista

1 pieni kevätkaali 
1 kurkku
1 avocado
1 purkki papuja ( ei ole väliä, mitä lajiketta käytät)
1/2 punasipuli
1 ruukku tuoretta minttua
4 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 sitruuna
yrttisuolaa
mustapippuria

Huuhtele pavut juoksevan veden alla ja mausta ripauksella yrttisuolaa, balsamiviinietikalla ja mustapippurilla. Silppua punasipuli mahdollisimman hienoksi. Leikkaa tai höylää kaali mahdollisimman ohueksi silpuksi. Laita kaalisilppu isoon kulhoon, ripottele joukkoon hieman yrttisuolaa ja hakkaa hetki jollakin painavalla purkilla tai vaikka paksupohjaisella lasilla. Näin kaalista irtoaa hieman nestettä ja se on maukkaampaa.  Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää oliiviöljy. Sekoita pavut ja punasipuli kaaliin. Lisää viimeiseksi viipaloitu tai kuutioitu avocado, kurkkuviipaleet ja silputtu minttu. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Tällä kertaa kaalisalaatin kera maistui kaupasta ostettu hummus ja 100% kauraleipäset.
Tulimme kaikki tosi täyteen sillä pavut ovat täyteläistä ruokaa ja tuoretta kaalia on pakko pureskella kunnolla eikä ruokaa tule ahmittua liian nopeasti.

Unknown

3 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää, kiitos! Uuden kauden kaalit ovat kyllä mehukkaita:)
    Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanne! Olen samaa mieltä ja ne ovat vieläpä huokeaa ja täyttävää ruokaa. Ihania kevään hetkiä sinulle, Marika

      Poista
  2. Tykkäsin - oli oikein hyvää ja todellakin keväisen makuista. Kiitos Marika tästä(kin) ihanasta reseptistä.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.