Heräävä kevät kutsuu tekemään etelän auringon makuisia jälkiruokia, joissa melkein tuntee palmujen pehmeän huojunnan ja turkoosin veden lempeän loiskeen. Tai ehkä vain haluaa jotain makeaa, joka on terveellistä. Sellaisiakin ruokia on. Tämä hedelmäinen mössö sopisi aivan loistavasti vanukaspurkkiin kauppojen hyllylle. Olisi vaihteeksi jotain, jota mielellään tarjoaisi lapsille ja nauttisi itsekin välipalaksi. Ja trooppiset hedelmät aina korvata kotimaisilla marjoilla.
Olen yleensä aika haluton vääntämään monimutkaisia makeita ruokia aterian päätteeksi koska keskityn niin täysillä pääruokiin. Tämä vanukas syntyi kyllä ihan älyttömän nopeasti. Oli pakko, koska muutaman tunnin kuluttua jälkkäriä odottaisi 15 iloista vierasta ja sitä ennen pitäisi vielä tehdä notkuva noutopöytä kasvisherkuista. Sekin onnistui - juuri ja juuri!
TROOPPINEN CHIAVANUKAS
tästä määrästä riittää 4 - 6 annokseen
Ainekset jälleen luomuna aina kun se on mahdollista:
1 tlk kookosmaitoa
1 dl chiasiemeniä
1/2 dl trooppista täysmehua tai 1 dl sosetta
1 dl huuhdeltuja cashewpähkinöitä
1 rkl kookossokeria tai hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna (tämän on oltava luomua!)
ripaus vaniljajauhetta
Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.
Turvota chiamassaa muutama tunti tai yön yli jääkaapissa. Anna kuitenkin lämmetä kunnolla huoneenlämmössä ennen tarjoilua sillä kookosmaito jähmettyy kylmässä.
Koristeeksi voi laittaa marjoja tai hedelmän viipaleita ja vaikkapa sitruunamelissaa. Myös käyttämäni kanelibasilika sopi yllättävän hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti