TIETO EI LAIHDUTA. EIKÄ ITSEKURI. EIKÄ KUURIT.


Minulla on missio. Vapaus! Haluan tehdä parhaani, että me naiset lopettaisimme ihan loputtomalta tuntuvan taistelun kilojemme, siis itsemme, kanssa. Löytäisimme ihastuttavan vapauden ja valtavat sisäiset voimavaramme.  Kelpaisimme itsellemme ja toisille. Käyttäisimme irti päässyttä energiaamme siihen, mistä saamme eniten iloa. Rakastuisimme omaan elämäämme. Itseemme.

Tajuaisimme lopullisesti, että epäonnistuneet laihdutuskuurimme eivät kerro sitä, että meissä olisi vikaa. Vika on menetelmissä. Heittäisimme hyvästit ikuisille ruokavaliokikkailuille ja toimimattomille ja ah, niin ikäville kuureille. Ymmärtäisimme lopultakin, että itsekuri ei toimi kuin kiitävän hetken. Ja sitten taas manaamme itseämme epäonnistumisesta. Itsesyytösten kierre on valmis. Ja se lihottaa. Ja kuluttaa itsetuntua.

Itsekuri on taistelua itseään vastaan. 
Se väsyttää. Eikä edes toimi.

Jos ja kun itsekuri ei ole ratkaisu, tarvitsemmeko me vain lisää tietoa siitä, mitä syödä, mitä välttää ja, ja, ja?  Emme todellakaan. Meillä on aivan mieletön määrä tietoa jo nyt sekä netissä että todennäköisesti kirjahyllyissämme.  Tietoa tarvitaan, tottakai, mutta se on osoittautunut varsin vajavaiseksi avuksi. Sellaisenaan se jää vain päähän ja ei välity oikein sydämeen ja kehoon.

Tieto ei vapauta ellei sitä saa siirrettyä sydämeen ja kehoon - omaan elämäänsä.


Olemme varmasti samaa mieltä siitä, että hössötämme järjettömän paljon siitä, paljonko painamme.  Mielessämme kummittelevat todelliset ja kuvitellut liikakilot ja se mitä syömme. Tai emme. Tai emme saisi, mutta söimme silti. Tyytymättömyys ryövää etenkin miljoonilta länsimaalaisilta naisilta  aivan ylenpalttisesti aikaa, mielenrauhaa ja voimia. Sisäinen vihapuhe kuluttaa ja itsetunto on kortilla. Olennaiseen ei enää liikene puhtia. Elämästä nauttimiseen jää vain rippeitä.

Rakkaudelle ei löydy tilaa. Sen on vienyt huoli läskeistä. 

Meillä on paha olla siksi, että emme kelpaa itsellemme. Vertailemme. Arvostelemme. Ahdistumme. Herkullista ruokaa on liikaa, valinnanvaraa on ylenpalttisesti, 'ainoita oikeita' ohjeita jaellaan siellä sun täällä ja kaiken tämän keskellä meidän pitäisi osata syödä tasapainoisesti ja järkevästi. Sekä tietenkin pitää paino sopivan alhaalla. Keinot ovat vain mitä ilmeisimmin kehnot, koska ne eivät toimi. Jos lähes 80% naisista haluaa pudottaa painoaan eikä ole tyytyväinen peilikuvaansa, jotain on pahasti pielessä.


Tiedän, että on parempi tapa olla sinut itsensä ja kehonsa ruokkimisen kanssa. Ja pudottaa liiat, kehoa rasittavat aidot ylikilot. Se on täysin mahdollista. Siksi jaksan palata aiheeseen uudelleen ja uudelleen. Tarjoan sinulle jotain paljon toimivampaa ja kestävämpää - aitoa tasapainoa.
Ja jos sana tasapaino kuullostaa sinusta tylsältä, jatka silti lukemista. Se kannattaa. Tai jos et jaksa lukea eteenpäin, klikkaa ainakin alla olevaa  esitelinkkiä  ja lue, josko tässä olisi juuri se kurssi, joka kannattaisi käydä.

Se pidetään 7.-8.4. ja luvassa on todella avartava kurssi. 


Mikä sitten saa meidät tekemään tarvittavat ja suotavat elämäntapamuutokset ILOLLA ja niin, että niissä on jopa helppo pysyä? Olen saanut kouluttajan ja valmentajan roolissani jo vuosikymmenten ajan tutkia ja havainnoida, mikä saa meidät tekemään pysyviä muutoksia, vaikkapa syömään terveellisemmin ja liikkumaan enemmän. Joistakin asioista alan olla aivan varma.  Onnistuneen ja kantavan  elämänmuutoksen salaisuus ei ole niissä jutuissa, joita meille yleensä ensimmäiseksi tarjotaan. Se EI ole tieto. Se EI ole itsekuri. Se EI ole edes jonkun timmissä kunnossa olevan asiantuntijan meille laatima tiukka ohjelma. Mitä se sitten on ellei se ole juuri noita asioita, joita meille media työntää?

Mikä on sinun TasaPaino- yhtälösi?

Olen vakuuttunut siitä, että homman salaisuus on sisältä kumpuava tasapaino, sisäinen viisaus, joka saa meidät luonnollisesti säätelemään elintapojamme juuri meille sopiviksi. Se on tietoisuudesta löytyvä kyky ohjata mieltämme niin, että keho saa sen mitä se tarvitsee ja sydänkin tulee ruokittua. Tämän voimme oppia. Näin kirjoitettuna huomaan, että tämä kuullostaa todennäköisesti aika epämääräiseltä ja heppoiseltakin. Sitä se ei kuitenkaan ole. Olen aivan liian käytännöllinen siihen.

Minä uskon vakaasti, että tasapaino on tulevaisuuden yksi tavoitelluin olotila. Miksi? Siksi, että meillä ei sitä enää juurikaan ole. Epätasapaino kehossa, mielessä ja sydämessä on äärettömän kuluttavaa. Varsinkin kun sitä jatkuu vuodesta toiseen.

Siksi nimesin uudenlaisen kurssini
RATKAISE OMA TASAPAINO-YHTÄLÖSI. 

Opetan tällä raikkaasti uudenlaisella kurssilla selkeästi, käytännöllisesti ja YKSILÖLLISESTI,  kuinka opimme käynnistämään tietoiset valinnat ja kouluttamaan mielemme niin, että se HALUAA tehdä parempia muutoksia arjessamme. Uskon, että jokaisella on ainutlaatuinen tasapaino-yhtälö ja sen löytyminen on suuri ja ilahduttava oivallus.

RATKAISE OMA TASAPAINO- YHTÄLÖSI kurssi 7.-8.4.  sopii, vaikka et olisi ylipainoinen tai haluaisi varsinaisesti laihtua. Samat periaatteet toimivat kaikissa elämäntapamuutoksissa ja hyvinvointia edistävissä valinnoissa.
Erityisesti suosittelen tätä kurssia ravintoneuvontaa antaville ja personal trainereille.Kirjoitin viime syksynä samaisesta aiheesta blogin, joka on mielestäni edelleen äärettömän ajankohtainen. Voit lukea sen tästä linkistä. Meidän jokaisen kannattaa kysyä itseltämme rehellisesti, mikä on suhteemme omaan ja toisten elopainoon. Sillä on yllättävän laajakantoisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Lue lisää: LÄSKITERRORISMIA

Toivotan sinulle mitä valoisinta kevättä ja olisi upeaa nähdä sinut kurssillani 7.-8.4.
Ilmoittaudu katja@namaste.fi  ja sinulla on jotain huojentavaa odotettavaa.

PS. Ja saatpa kurssilla vähän ylimääräistäkin kivaa - näytän yhdellä lounastauolla, kuinka saat riisikeittimellä tehtyä ihan mahtavia kukoistusruokia.

 Olkoon askeleesi ja sydämesi kevyt,
Marika


Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.