Miksi ihmeessä minun pitäisi osata esiintyä?Olen puhunut 5000 hengen yleisölle. Olen esiintynyt televiossa ja radiossa. Kotimaassa ja ulkomailla. Lukemattomia kertoja. Olen myös pelännyt, jännittänyt ja töpännyt ihan kunnolla. Olen vielä elossa niistä huolimatta. Siksi haluan jakaa kansssi sen, minkä tiedän toimivan. Sinulla on oikeus ilmaista itseäsi tavalla, joka tekee tästä maailmasta paremman paikan. Sen voi oppia! 
Esiintymiskoulutukseni sopii sekä kokeneille kouluttajakonkareille että esiintymiskammoisille. 


Esiintymiskoulutus herättää yllättävän paljon tunteita. Ja vahvoja mielipiteitä. Monilla  on kammottavia kokemuksia työpaikalta, kun omaa videoesitystä on ruodittu reippain sanoin porukan edessä. Tai kun sanat ovat juuttuneet kurkkuun tiimipalaverissa eikä taloyhtiön kokouksessakaan kukaan ole kuunnellut. Osa meistä myös vierastaa ajatusta siitä, että tarvitsisi tai haluaisi 'esiintyä'. Eli esiintyminen on latautunut juttu. Onhan sanottu, tosin aika räväkästi, että me pelkäämme esiintymistä enemmän kuin kuolemaa.

Silti väitän, että jokainen meistä, ellei nyt ole todella harvinainen erakko, esiintyy joka päivä.
Me olemme vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa ja meillä on yleensä joko halu tai pakko ilmaista itseämme aina välillä. Sillä jokainen meistä puhuu. Vaikenemallakin.
Olemme vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa jatkuvasti. Meidän osuuttamme arvioidaan joka kerta. Tulevaisuudessa sen merkitys vain korostuu. Menestys on usein kiinni juuri kyvystä
vakuuttaa ja vaikuttaa. Sitä ei saa syntymälahjana kukaan. Mutta sen voi oppia!

Meillä kaikilla on sisällämme viisautta, joka kutsuu tulla ulos. Me haluamme olla aidossa ja rennossa vuorovaikutuksessa ympärillämme olevien ihmisten kanssa. Ihmissuhteet ovat paljon terveemmällä pohjalla niin töissä kuin kotona kun opimme ilmaisemaan asiamme selkeästi ja ystävällisesti.
Siksi jokaiselle tekee hyvää saada siihen kunnon työkalut. En usko, että kukaan syntyy niiden kanssa. Kyllä ne on viisasta opetella. Siksi pyydän, että kysyt itseltäsi,kuinka paljon tärkeää jääkään ilmaisematta siksi, että esimerkiksi:

1. En  uskalla sanoa mielipidettäni ääneen, koska minua jännittää.
2. Sanon asiani niin, että se ymmärretään väärin/ toisin kuin tarkoitin.
3. Ilmaisen itseäsi tavalla, jota moni vastustaa ja on eri mieltä.
4. Olen haluton ottamaan huomiota itseeni - se on muita varten.
5. Pidän muita tyhmempinä/ viisaampina/ pelottavina/merkityksettöminä tms.
6. Pelkään muiden arviota ja tuomiota itsestäni.
7. Minulla ei ole mitään tärkeää sanottavaa.

Sääli, jos samaistut edes yhteen noista yllä olevista.  Ihan jokaisella meistä on arvokasta sanottavaa sisällämme. Olennaista on osata ilmaista se niin, että se välittyy kohdeyleisölle toivomallasi tavalla. Se, meneekö sanomasi perille niin kuin olet tarkoittanut, on tietenkin monesta asiasta kiinni. Kyllä siinä on vastaanottajallakin iso osuus. Mutta siihen emme voi vaikuttaa. Toinen ihminen on todellakin toinen ihminen, jonka pään säätelynappuloihin emme pääse käsiksi. Omiamme sensijaan pääsemme sitäkin enemmän vääntelemään viisaampiin asemiin. Sitä voimme opiskella.

Siksi minulla on intohimoinen missio; järjestän esiintymiskoulutuksen 14.-15.10. koska
jokainen meistä ansaitsee tulla ymmäretyksi niin kuin on tarkoittanut.
Kutsun kurssiani esiintymiskoulutukseksi, mutta tarkemmin sanottuna se on kyllä ennenkaikkea ilmaisutaidon kurssi, jossa oppii olemaan rennosti oma itsensä ja ilmaisemaan itseään tavalla, josta voi olla ylpeä. En videoi ketään enkä haasta ketään. Pelko ei minusta kuulu mihinkään koulutukseen. Koskaan. Se on vanhanaikainen tapa opettaa eikä löydä yhtään hyvää perustetta uusimmista neuropsykologian havainnoista. Kannustus ja hyvään keskittyminen kasvattaa parhaiten.

Esiintymiskoulutuksessani 14.-15.10. haluan tehdä kaikkeni, jotta sanomasi ei kaadu siihen, että itse mokaat syystä tai toisesta. Useimmiten teemme sen tietämättämme ja tajuamattamme. Pelko ei ainakaan auta. Eikä oman esitystavan tuntemattomuus. Persoonassamme saattaa olla sellaisia korostettuja piirteitä, jotka voivat olla este vaikka ne voisivat olla voimavara.

Kiitos kun tutustut tulevan esiintymiskoulutukseni esitteeseen.  LUE LISÄÄ. Jos se puhuttelee sinua, niin ilmoittaudu pian. Pidän tämän ryhmän sen kokoisena, että pääsen valmentamaan jokaista osallistujaa hänelle sopivalla tavalla. Olen kouluttanut yli 40 vuotta elämästäni ja uskon, että voin jakaa sinulle arvokkaita oppeja, jotka monet olen saanut mokaamalla oikein kunnolla.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu info@namaste.fi, kiitos!info@namaste.fi


Marika Borg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.